Waarom minder zitten op je trekkerstoel een goed idee is

minder-zitten
Geplaatst in: Blog op 08-10-2019

Het is geen uitzondering: chauffeurs die lange dagen maken op de trekker. En als je daar dan toch zit, waarom niet lunchen in de cabine met een boterham, tussen de werkzaamheden door. Niet het allerbeste idee, want over het algemeen zitten we met z’n allen te lang en te veel.

Een derde van de Nederlanders zit zeven tot zestien uur per dag, terwijl langdurig zitten slecht is. Het wordt in verband gebracht met diabetes type 2, een verhoogd risico op overgewicht en hart- en vaatziekten. De bekendste voorbeelden zijn misschien wel rug- en schouderklachten. Zitten wordt ook wel “the biggest killer in the office” genoemd. En al werk je als trekkerbestuurder niet letterlijk in een kantoor, ook hier gaat die vergelijking op. 

Beweeg meer

Vaak wordt gedacht dat met sporten het aantal zituren kan worden gecompenseerd, maar dit is niet waar. Minder tijd zittend doorbrengen werkt wél. Hiermee is de meest voor de hand liggende methode ook de beste: stap op, ga regelmatig de cabine uit. Bijvoorbeeld om te lunchen. Loop ook eens een rondje tijdens de pauze, blijf niet op je stoel zitten. 

Kies de juiste stoel en stel hem goed in

stel je rugleuning goed in

Voor elk zittend beroep is het belangrijk om goed te zitten. Dat kan pas als je een goede stoel hebt en deze is  afgesteld naar jouw lichaam en je zitwensen. Hoe je dit het beste kunt doen kun je lezen in de blog ‘7 tips waarmee je je trekkerstoel goed afstelt’. Het kan wel eens lekker zijn om onderuitgezakt te zitten maar over het algemeen is het het beste je rug recht te houden als je zit. 

Kom langs voor uitgebreid zitadvies

Wil je uitgebreid zitadvies? Kom dan langs in de showroom van Grammer.nl voor meer informatie en advies op maat. Ook als je op zoek bent naar een goede trekkerstoel ben je bij ons aan het juiste adres! Neem contact met ons op door te bellen naar 0180 – 512 866 of stuur een mail via info@grammer.nl.