Hoe kies je de beste stoel voor je heftruck?

Hoe kies je de beste stoel voor je heftruck?
Geplaatst in: Blog op 19-08-2019

Is de bekleding van je heftruckstoel kapot, vangt de stoel geen schokken meer op of is de stoel in zijn geheel versleten? Dan is het tijd voor een nieuwe. De keuze uit heftruckstoelen is groot. Welke past bij jouw zitwensen, werkzaamheden en machine? De productspecialist van Grammer.nl helpt je kiezen.

Als bestuurder van een heftruck maak je doorgaans lange dagen. Kijk daarom goed naar welk comfort jouw nieuwe heftruckstoel biedt. Hoe meer instelmogelijkheden een stoel heeft, des te beter kun je de stoel instellen naar jouw lichaam. Zijn de zitting en de rug aanpasbaar zodat ze ingesteld kunnen worden naar jouw rug- en beenlengte? Kies je voor een lendensteun voor extra ondersteuning van de onderrug? Allemaal zaken om over na te denken bij het kopen van een nieuwe heftruckstoel.

Meet de beschikbare hoofdruimte

Net zo belangrijk: kijk voordat je een stoel koopt hoeveel hoofdruimte je in de cabine hebt. Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld en het wil nog wel eens voorkomen dat men er tijdens het monteren van de nieuwe stoel achter komt dat rechtop zitten niet meer mogelijk is zonder je hoofd te stoten. Doorgaans is een meter ruimte vanaf het zitvlak voldoende. Meet voordat je een nieuwe stoel koopt eerst de afstand tussen de onderkant van de kooi tot de onderkant van de stoel (sledes) en trek daar de lengte van de zittende chauffeur vanaf.

Zo voorkom je lichamelijke klachten tijdens het werk
Zo voorkom je lichamelijke klachten tijdens het werk

Kies de juiste vering

Let ook op de ondergrond waarop je met de heftruck rijdt. Werk je bijvoorbeeld in het magazijn dan is de ondergrond doorgaans vlak, en krijg je vrijwel niet te maken met schokken en trillingen. Werk je op onvlak terrein dan is de kans groot dat je hier wel mee te maken krijgt en dan is een goede vering van de stoel gewenst om rug- en andere lichamelijke klachten te voorkomen. Zorg er wel voor dat de vering goed is ingesteld. Hierbij kun je denken aan de juiste veerhoogte voor het type trilling en eventueel een demper waarmee de opwaartse veerkracht wordt afgezwakt.

Luchtvering of mechanische vering?

Een heftruckstoel kan een luchtgeveerde vering hebben of een mechanische. Een mechanisch geveerde stoel is niet beter of slechter dan een luchtgeveerde versie maar biedt wel andere mogelijkheden. Een luchtgeveerde kan anders dan een mechanische stoel, snel worden ingesteld, wat handig is als er verschillende mensen op de heftruckstoel zitten.

De leverancier voor alle heftruckstoelen

Grammer.nl is onderdeel van EBLO Seating B.V. en heeft al ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van zitproblemen voor alles dat rijdt en vaart. Grammer is fabrikant en marktleider van stoelen voor heftrucks, trekkers en bouwmachines. Vele stoelen van GRAMMER zitten al standaard in heftrucks, waaronder de B12, MSG20 en PRIMO M.

Meer informatie en contact

Ben je op zoek naar een nieuwe heftruckstoel. Dan weet je nu waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste stoel. Wil je meer weten over de mogelijkheden en opties van GRAMMER heftruckstoelen, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Je kan ons bereiken via info@grammer.nl of telefonisch via 0180 – 512 866.