3 tips waarmee je je trekkerstoel in goede conditie houdt

conditie-trekkerstoel-verhogen
Geplaatst in: Blog op 30-09-2019 Array

Het begint met een piepje en een kraakje. De eerste tekenen dat onderhoud aan een trekkerstoel nodig is. Veel trekkerchauffeurs wachten hier echter te lang mee wat niet goed is voor de portemonnee en je gezondheid. Hoe kun je je trekkerstoel goed onderhouden? De productspecialisten van Grammer geven een aantal tips.

Je ziet ze vaak in trekkers: stoelen die met tape bij elkaar worden gehouden of stoelkussens die hun langste tijd gehad hebben omdat ze vol zitten met gaten en scheuren. Pas als chauffeurs gezondheidsklachten krijgen of als het goed gaat in de branche wordt er geïnvesteerd in nieuwe onderdelen of een goede stoel. Maar dat kan ook anders.  Onderhoud van de tractorstoel verhoogt de levensduur en het zitcomfort.

Houd de cabine schoon

Tip 1 Houd cabine schoon

Vuil kan tot slijtage leiden van de bewegende delen. Ook de compressor en leidingen zijn hier gevoelig voor en zittingen gaan langer mee als er geen vuil op zit. Onderhoud begint daarom met het schoonhouden van de cabine. Stof en zand verwijder je het best met een handveger. Ga je stof wegblazen dan loop je het risico het alleen maar te verspreiden naar plaatsen waar je het niet wilt hebben.

Tip 2 Vervang onderdelen tijdig

Controleer regelmatig of de afstelmogelijkheden van je stoel nog goed werken. Zit er speling op de scharnierpunten? Stel ze dan bij. Als dat niet meer mogelijk is vervang ze dan. Doe je dat niet, dan bestaat het risico dat andere, duurdere, onderdelen slijten. 

Tip 3 Maak je achterzakken leeg

Wil je je trekkerstoel in goede conditie houden dan is het ook verstandig om niet van je zitkussen af te glijden, maar van de stoel af te stappen. Hierdoor slijt het zitvlak een stuk minder hard. Zorg er ook voor dat de achterzakken van je broek leeg zijn als je op een trekkerstoel zit. Sleutels, gereedschap maar ook een portemonnee kunnen het zitkussen beschadigen.

Grammer.nl helpt je op weg

Grammer heeft producten op zo’n manier ontwikkeld dat je ook zelf onderdelen van een trekkerstoel kunt vervangen. Heb je nieuwe onderdelen nodig voor je trekkerstoel? Deze kun je snel en eenvoudig online bestellen in onze webshop. Wil je graag advies over het onderhouden van je trekkerstoel of wil je meer weten over onze onderdelen? Neem gerust contact op met de productspecialisten van Grammer.nl door te bellen naar +31 (0)180 – 512 866 of stuur een e-mail.