Zitten is het nieuwe roken

Grammer Trekkerweb zitten is het nieuwe roken
Geplaatst in: Blog, Nieuws op 28-03-2018

In de maart 2018 editie van het bekende vakblad Trekkerweb, staat een interessant artikel over de lichamelijke (on)gezondheid, met de titel ‘Zitten is het nieuwe roken’. Het artikel slaat de spijker op z’n kop met betrekking tot zitten en de lichamelijke klachten die daardoor kunnen ontstaan. 

 

We weten allemaal dat we zuinig op ons lichaam moeten zijn, maar langdurig zitten is niet bevordelijk voor de gezondheid. Op het moment dat rugklachten ontstaan, kom je daar niet zomaar meer vanaf. Dit gaat ten koste van de effectieve uren in de tractor of heftruck. Of zelfs erger: het kan langdurig verzuim veroorzaken.

 

Omdat voorkomen beter is dan genezen, is zitten op een goede stoel die precies op het lichaam is afgesteld een must! Lekker zitten, betekent niet dat de zithouding goed is. Een goede zithouding aannemen is belangrijk en voorkomt rugklachten op de lange termijn.

 

Wees zuinig op uw lichaam en wees zuinig op uw stoel. Met een beetje onderhoud kan de levensduur zomaar verdubbeld worden. Regelmatig zien we stoelen die half uit elkaar vallen en alleen nog met een stuk tape bij elkaar gehouden wordt. Als het aanschaffen van een nieuwe stoel een te grote investering is, dan is het ook altijd mogelijk om comfortabele nieuwe kussens aan te schaffen. Dan kunnen de versleten kussens die te zien zijn in het artikel eindelijk eens worden vervangen.

 

Wilt u advies op maat bij het aanschaffen van een nieuwe stoel, kussens of stoelonderdelen? Of wilt u tips hoe u rugklachten kunt voorkomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Lees het artikel ‘Zitten is het nieuwe roken’ uit Trekkerweb, maart 2018

Grammer artikel Trekkerweb zitten is het nieuwe roken